Serious Ambtenaar lost vraagstukken op en draagt bij aan ‘Het vergeten kind’!

Foto: Monique Dullemond

Op maandag 10 oktober 2022 kwamen ruim 100 ambtenaren in het kader van Serious Ambtenaar samen in de Maaspoort in ’s-Hertogenbosch. Daar werkten zij samen aan zes maatschappelijke vraagstukken die zijn ingediend door  verschillende gemeenten. Met de oplossingen verdienden zij in totaal maar liefst € 32.000 voor het goede doel van 3FM Serious Request. 

 

Het bedrag is met een grote cheque aangeboden aan stichting ‘Het vergeten kind’. Zij zorgen ervoor dat de kinderen een stabiele woonplek krijgen met vertrouwde gezichten die voor ze zorgen. En dat de kinderen kunnen meedoen aan kinderactiviteiten, waardoor zij in moeilijke tijden ook fijne herinneringen maken en hun zelfvertrouwen groeit.

 

De organisatie is trots dat de chèque van € 32.000 op 10 oktober door ‘Het vergeten kind’ in ontvangst is genomen.

 

Actuele vraagstukken
Ruim honderd ambtenaren en andere vrijwilligers vanuit alle lagen van de overheid werkten gisteren op een vrije dag in groepjes aan maatschappelijke vraagstukken. Ze boden innovatieve oplossingen bij verschillende vraagstukken, bijvoorbeeld; ‘Wat inwonerparticipatie betekent voor houding en gedrag van medewerkers’ voor de gemeente Schagen, ‘Hoe de gemeente Almere beter zichtbaar kan zijn voor de inwoners en het vertrouwen kan verhogen’, ‘Hoe behoudt de gemeente ’s-Hertogenbosch werknemers binnen de gemeente en hoe binden en boeien wij ze’.

De begeleiding was in handen van eveneens vrijwillige procesbegeleiders, visual verslagleggers, een dagvoorzitter én organisatoren.

 

Serious Ambtenaar
Het initiatief Serious Ambtenaar ontstond bij de finale van de wedstrijd Jonge Ambtenaar van het Jaar in 2011 en was zo succesvol dat er de afgelopen jaren in totaal ruim anderhalf miljoen is opgehaald voor het goede doel van 3FM Serious Request. Deze tiende editie van Serious Ambtenaar werd door een groep enthousiastelingen voorbereid. Nadat bekend was dat Serious Request een vervolg ging krijgen, is de organisatie achter de schermen enkele maanden bezig geweest met het ophalen van de vraagstukken en het werven van vrijwilligers.

 

 

Serious Ambtenaar is keer op keer een daverend succes!!